Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 145154 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Τα αστέρια της Ελβετίας... φοβερος τιτλος... τον εβαλα μπροστα για να κανω το θεμα πιασαρικο!!! :dance:

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Τέλεια, ανυπομονώ να διαβασω την ιστορία σου Carmen.  :dance: H Ελβετία με γοητευει πολύ, δεν ξερω γιατι και θελω πολύ να παω καποια στιγμή! Πρεπει να ειναι πανεμορφη. Ποτε θεωρείς ότι ειναι η καλύτερη εποχή να παει κανεις? Δηλαδη Απρίλιο Μάιο ειναι καλα?
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Τα αστέρια της Ελβετίας... φοβερος τιτλος... τον εβαλα μπροστα για να κανω το θεμα πιασαρικο!!! :dance:

:laugh: merci
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Τέλεια, ανυπομονώ να διαβασω την ιστορία σου Carmen.  :dance: H Ελβετία με γοητευει πολύ, δεν ξερω γιατι και θελω πολύ να παω καποια στιγμή! Πρεπει να ειναι πανεμορφη. Ποτε θεωρείς ότι ειναι η καλύτερη εποχή να παει κανεις? Δηλαδη Απρίλιο Μάιο ειναι καλα?
Δεν εχεις αδικο, ειναι η φυση σ΄ολο της το μεγαλειο
Ναι, απο τον Μαιο και περα μερχι Ιουλιο ειναι η ιδανικοτερη εποχη για μενα...
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Οσο βρισκομαστε στη διαδρομη απο Μιλανο για Λουγκανο ας πουμε λιγα πραγματα αλλα πολυ σημαντικα, για το ιδιαιτερο και ουδετερο
 κρατος  που θα παμε να γνωρισουμε
 την  ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,  ετσι εινα ο επισημος τιτλος της,
 Γιατι ειναι ιδιαιτερο?  και γιατι ουδετερο ? Τι θα πει βασικα ουδετερο...
  Οπως ολοι ξερετε δεν ειναι ενα εννιαιο κρατος αλλα μια ενωση απο 26 μικρα κρατιδια "δημοκρατιες θα μπορουσαμε να τις πουμε που οι ελβετοι τις ονομαζουν "καντονια" .
 {καπως ετσι ειπαμε λειτουργει τωρα και η ισπανια}
Ο λατινικος τιτλος της ειναι {συνομοσπονδια}   Confoederatio Helvetica εξ ου και τα αρχικα  της   CH
 Και δεν ειναι μονο ενωση διαφορετικων φυλων ειναι και ενωση διαφορετικων γλωσσων . Στην Ελβετια εχουμε τρεις διαφορετικες ζωνες γλωσσων.
Τους Γερμανοφωνους {μαλιστα μια ιδιαιτερη διαλεκτος που ονομαζεται switzerisch την γαλλοφωνη και την ιταλοφωνη.

Ιταλικα μιλανε μονο στο Τισινο {ή Τιτσινο}, Γαλλικα μιλανε στην Γενευη, το Βο, Νεσατελ και στο μισο Φριμπουργκ {μαλιστα η πολις του Φριμπουργκ η
μιση μιλα γαλλικα και η μιση γερμανικα...τωρα πως λειτουργει αυτο δεν μπορω να το χωνεψω  :laugh: :laugh:}
ενω στο Βαλε μιλαν και γαλλικα και γερμανικα ...κατα βουληση  :pardon:
και ολοι οι υπολοιποι μιλαν τα γερμανικα τα Σβιτσερις.

Ειναι αρκετα χρησιμο να καταλαβουμε την πολιτικη διαρθρωση της ελβετιας γιατι ειναι ενα παρα πολυ καλο συστημα που αυτοι ονομαζουν
 ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 Υπαρχουν τρια πολιτικα σωματα. Η κοινοτητα του καντονιου, { Landesgemeinde} το καντονι " Canton} και η  συνομοσπονδια.{Federation}

Συνεδριαση της κοινοτητας { Σε μεγαλα πολυπληθη καντονια η κοινοτητα οριζει αντιπροσωπους, χωρις αυτο να εμποδιζει τον οπποιοδηποτε
να παει και να λαβει μερος προσωπικα}

Τα πολιτικα δικαιωματα της 'Αμεσης Δημοκρτατιας' ειναι τοσο ισχυρα ωστε αρκει ενα  απλο δημοψηφισμα για  να ανατραπει η αποφαση του κοινοβουλιου.
{Καλωντας ενα ομοσπονδιακο δημοψηφισμα μια ομαδα πολιτων μπορει να προσβαλει εναν νομο που εχει περασει απο το Κοινοβουλιο, εαν μπορουν να συγκεντρωθουν 50.000 υπογραφες εναντια στο νομο μεσα σε 100 ημερες.Και σχετα με το νουμερο αυτο, αν απλα  μαζευτουν οκτω καντονια παλι προσβαλλεται ο νομος.}
 Το κοινοβουλιο εχει δυο σωματα, το νομοθετικο που αποτελειται απο 46 εκπροσωπους { 2 απο καθε καντονι} και το εκτελεστικο που αποτελειται απο 200 μελη που εκλεγονται μ'ενα συστημα αναλογικο  αναλογα με τον πληθυσμο του καθε καντονιου και υπηρετουν για 4 χρόνια.
Η κυβερνηση αποτελειται απο επτα μελη.Προκειται για ενα συλλογικο οργανο που εκλεγεται απο την συνελευση, οπως και ο Προεδρος της συνομοσπονδιας που εκλεγεται μεταξυ των επτα μελων.
 Ωστοσο, ο προεδρος είναι πρωτος μεταξυ ισων, χωρις προσθετες εξουσιες

Το κτηριο του κοινοβουλιου που εδρευει στην Βερνη την "πολιτικη" πρωτευουσα " της ελβετιας.

Αχχχ , που εισαι βρε Περικλη με τον χρυσο αιωνα σου...Δειτε πως πηραν μαθηματα δημοκρατιας οι Ελβετοι απο μας και αυτοι τα εφαρμοσαν ενω εμεις....
Εκει οπως βλεπετε εχουμε πραγματικη ΔΗΜΟ-κρατια...Ο λαος δηλαδη κυβερνα...γιαυτο και σας εκανα αυτην την αναλυση, για να δειτε πως
η πραγματικη δημο-κρατια δηλαδη εκει που ο λαος =δημος κρατα=κυβερνα, ειναιι και την σημερον ημερα εφαρμοσιμα, χωρις γραφειοκρατια
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2011, 12:57:46 μμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  Oσο για την περιφημη οθδετεροτητα,
   απο την περιοδο της καθοδου των κελτων δυο φυλες φαινονται να εχουν εγκατασταθει στην ελβετια. Οι Helvetii
{ελβέτιοι} στο δυτικο τμημα και οι Raetians { Ραέτιανς}στην ανατολη. Και επειδη οι ελβετιοι ηταν πλειοψηφια
 υπερισχυσε και το ονομα τους για να αντιπροσωπευει  την χωρα τους , που αρχιζει να λειτουργει καπως περιπου απο τον 12 αιωνα με την
δυναστεια των Zaehingen { Tσεϊγκεν} της Βερνης.
Το 1291 υπογραφεται το πρωτο "συνταγμα" ας πουμε συμφωνο συνομοασπονδιας με 8 καντονια.
 Μεχρι το 1499 ειχε γινει ισχυρη δυναμη και μαλιστα ο στρατος της ηταν ζηλευτος καταφεροντας αυτο το μικρο κρατος να ειναι ανεξαρτητο
 μεσα στην Αγια ρωμαικη αυτ/ρια.
Και μαλιστα ο Παπας Ιουλιος ο 2 προσελαβε ως προσωπικο του στρατο την ελβετικη φρουρα, που υπηρετει το βατικανο μεχρι και σημερα με τις παραδοσιακες τους  στολες.

Κυκλοφορουν ετσι βεβαια σε τελετες και επισημες εκδηλωσεις. Η πιο απλη στολη τους ειναι αυτη

Οι ελβετοι με νικηφορες επιθεσεις και ελαχιστες απωλειες κερδιζαν συνεχως εδαφη τριγυρω του μεχρι που την
"πατησαν" ασχημα στην μαχη του Μαρινιανο { σημερα ονομαζεται Melegnano,-Μελενιανο- ενα χωριο 16 km ΝΑ του Μιλανου.

Εκει κατασφαγιασθηκαν και δεν χρειαστηκε πολυ σκεψη για να κυρηξουν ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ και οτι δεν ξαναπολεμησουν κανεναν
με κανεναν και για κανεναν λογο υπογραφοντας ενα συμφωνο ουδετεροτητας το 1525 με μαρτυρα την Γαλλια.
Επιστρεψαν ενα  σωρο εδαφη στην ιταλια και κρατησαν μονο το Τισινο.
   Η ουδετεροτητα τηε χωρας αυτης για να γινει ΕΠΙΣΗΜΗ, επικυρωθηκε στην συνθηκη του Παρισιου το 1815.
 { καποια μαμουνια κανανε με τον ναπολεοντιο πολεμο γιαυτο και περιμεναν μια χρονια   :mocking:} ...
 γιαυτο  αν και ουδετεροποιηθηκαν απο τον 16 αιωνα επισημα ειναι η δευτερη πιο παλια ουδετερη χωρα με πρωτη την ΣΟΥΗΔΙΑ , που
καθιερωθηκε απο το 1814 , για να ακολουθησει το Σαν Μαρινο { 1862} και το Λιχτενσταιν{ 1868} και αργοτερα και
αλλα κρατη οπως
Το Βατικανο {απο το 1929 !!!!! ναι !!!! γιατι μεχρι τοτε εκαμνε επισημους "θρησκευτικους" πολεμους..}
Η Ιρλανδια { 1937} Η Φιλανδια { 1947} Η Αυστρια  { 1955} και νεωτερα η Μαλτα {1980}το Τουρκμενισταν απο το 1995
και η Ουκρανια απο το 2010 αυτα για την Ευρωπαικη ζωνη

Παρ αυτα, η Ελβετια εχει εναν παρα πολυ καλα οργανωμενο στρατο και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στρατιωτικη{ για τους αρρενες και
εθελοντικη για τις γυναικες} εκπαιδευση που γινεται- διαλεγει ο καθενας, πότε- απο τα 19 εως 34 χρονια , θητεια
που κρατα , οσο η εκαπαιδευση 15 μηνες. Ο στρατος ειναι περιπου 200.000 ατομα.

Ναι, μεν δεν πολεμουν , αλλα εχουν συμμετασχει σε διαφορες 'ΕΙΡΗΝΙΣΤΙΚΕΣ' εκστρατιες.

Ο στρατος της ειναι αψογα εκπαιδευμενος, και οι στρατιωτες διατηρουν τον εξοπλισμο τους σπιτι τους, ακομα και μετα την απολυση τους !!!

Ενα απο τα καλυτερα οπλα θεωρειται το ελβετικο αυτοματο stgw 90 ...oχι αυτο δεν ξερψ να σας πω απολυτα αν το παιρνουν σπιτι τους  :pardon:

Ο ελβετικος στρατος διατηρει προδιαγραφες για πυρηνικα καταφυγια και για την προστασια του πληθυσμου απο  απλους αλλα και πυρινικους βομβαρδισμους.
Τα καταφυγια αυτα {συνηθως σκαμμενα μεσα στις αλπεις και στα μεγαλα τουνελ, λεγεται οτι ειναι σε θεση να φιλοξενησουν το  114% του ελβετικου πληθυσμου, χωρις προβλημα φαγητου και νερου για 3 μηνες !!!!!!!!!!!
Επισης, τα νοσοκομεια και κεντρα διοικησης μετατρεπονται σε τετοια καταφυγια, με στοχο τη διατηρηση της λειτουργιας
της χωρας σε περιπτωση εκτακτης αναγκης.
 Καθε οικογενεια { σπιτι} ή μαγαζι, πληρωνει ενα φορο συντηρησης των καταφυγιων αυτων ή, εναλλακτικα,χτιζει υποχρεωτικα ενα προσωπικο καταφυγιο  στον τοπο διαμονης τους. !!!!!!!!!!!!
Και οχι μονο εχουν καλο στρατο αλλα κανουν και στρατιωτικες παρελασεις ....ιδου και τα πειστηρια

Διασημος ειναι ο ελβετικος στρατιωτικος εξοπλισμος με ιδιαιτερους του ελβετικους σουγιαδες ή πολυεργαλεια, κατι
που μετα τις σοκολατες θεωρειται must to buy, κατι που πρεπει να αγορασεις!!!!

Αυτα για την δευτερη ιδιαιτεροτητα της ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ ελβετιας, και με την συζητηση φτασαμε στα συνορα της ιταλιας με την ελβετια.

Διοδια δεν πληρωνεις πουθενα αλλα στα συνορα πρεπει να προμηθευτεις το αυτοκολητο που ονομαζεται Βινιέτε { Vignette } και στοιχιζει
περι τα 40-50  swiss francs, [

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Διοδια δεν πληρωνεις πουθενα στους δρομους αλλα στα συνορα πρεπει να προμηθευτεις το αυτοκολητο που ονομαζεται Βινιέτε { Vignette }
 και στοιχιζει περι τα -50  swiss francs, { ελβετικα φραγκα} ~ 30 ευρω
 απαραιτητα για να κυκλοφορησεις στους ελβετικους δρομους ειτε ειναι για ενα χρονο , ειτε για μια μερα  ή ωρα !!!
Το προστιμο ειναι πανω απο 100 φρ. οταν σε πιασουν χωρις αυτο το αυτ/το, γιατι περνας απο καμερες !!!!
 τσι λοιπον στα συνορα φροντιστε να αγορασετε την βινιετε σας...
Την πηρατε??? Οκ. Παμε λοιπον στο Λουγκανο, δεν ειναι μακρια απο δω 28 χλμ !!!!
Τελευταια ιταλικη πολη το Κομο { με επισης πολυ ομορφη ομονυμη λιμνη } και πρωτη ελβετικη Κιασσο { Chiasso} ...
 Ολα ηδη ειναι τοσο σαγηνευτικα, αλλα εμεις κραταμε χαρακτηρα και παμε κατ ευθειαν Λουγκανο

Η γεφυρα που βλεπεται  χωριζει την λιμνη Λουγκανο στα δυο. Η θεα εδω ειναι απο το βουνο Σαν Σαλβατορε

Η Λιμνη Λουγκανο εχει περιπου ενα πολυπλοκο σχημα που μοιαζει με καλλιτεχνικο Κ [καππα} και φυσικα γυρω γυρω πολλα μ
εγαλα βουνα...Αλλιως λεγεται και λιμνη {Ceresio}  Tσερεζιο και βρισκεται αναμεσα απο δυο αλλες μεγαλες και ομορφες λιμνες την Κομο {που
μολις προσπερασαμε και την Λαγκο Ματζιορε { Lago Maggiore}
Καλωσηλθατε στη χωρα των Αλπεων και των λιμνων !!

Μπροστα και δεξια μας ειναι το βουνο Σαν Σαλβατορε San Salvatore (912m) ενω απο την αλλη πλευρα το βουνο Μπρε  Brè (925m)
και φυσικα θα ανεβουμε στο Βουνο Σαλβατορε...στην κορυφη εχει μια καταπληκτικη κατετερια με απιθανη θεα... Μαλλον παμε κατευθειαν εκει
πριν μπουμε στην πολη.  

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2011, 19:26:02 μμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Για να ανεβει κανεις εκει πανω , φυσικα δεν μπορει να το κανει με το αυτοκινητο του, θα χρησιμοποιησει το τελεφερικ...

Στοιχιζει 25 φρανγκα { πηγαινε-ελα} και η διαδρομη ειναι πολη ωραια. Εκει θα απολαυσετε εναν καλο "εσπρεσσο" η "καπουτσινο", οχι κρασι γιατι
οδηγουμε ακομα  :mocking:
Μας δινει την ωραιοτερη θεα της πολης. Η διαδρομη διαρκει περιπου 10 λεπτα ενω μολις φτανεις επανω θα πας στην θεα που δινει το εκκλησακι του
Αγιου Σαλβατορε { απο κει πηρε και το βουνο το ονομα του} 'η επι το ελληνικο Αγιου Σωστη..
Πιο κατω περπατωντας στο μονοπατι θα συναντησετε την καφετερια { και εστιατοριο, αλλα ειναι ακριβο}..

Η ΘΕΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!! Και ακομα περισσοτερο αν ειναι να την απολαμβανεις με το εταιρον ημισυ  :inlove:

Μην πατε σ ολα τα σημεια της θεας..γιατι απομακρυνεστε απο το τελεφερικ και μετα εχει ...περπατημα.. Εκτος και αν κανετε ορειβασια  :laugh:
Η ολη ιστορια θα διαρκεσει 2 περιπου ωρες !!!

Εμεις ομως πρεπει να κατεβουμε και να δουμε την ομορφη πολη
Αν εχετε διαθεση καντε μια πρωτη βολτα με το βιντεακι αυτο ...δεν ειναι επαγγελματικο αλλα ...τρωγεται :pardon:

Πανεμορφη η πολις

Ευτυχως δεν ειναι μεγαλη και ετσι θα τα δουμε ολα γρηγορα και καλα

Κατεβαινοντας για το κεντρο της πολης περναμε απο την πισω πλευρα ενος εντυπωσιακου πυργου του 19 αιωνα ιδιωτικου δυστυχως και ετσι
τον θαυμαζουμε απο μακρια. Πολλοι "καλοστεκουμενοι" αλλα και διασημοι κανουν τις περαστικες ή και μονιμες εμφανισεις τους εδω , γιαυτο
αλλωστε την ονομαζουν το "Μοντε Καρλο" της ελβετιας , χωρις να εχει κανενα ιδιαιτερο καζινο  :mocking:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Φτασαμε παλι κατω και ας δουμε ποιος ειναι ο πιο ενδεδειγμενος τροπος να κανουμε οσο πιο πολυ βολτα μπορουμε....με τα ποδια φυσικα !!!
 Να, ο χαρτης του Λουγκανο και με την κοκκινη γραμμη, εβαλα την διαδρομη που προτεινω ενω οι πινεζες ειναι τα " πρεπει να δεις"
 Βεβαια ξεκινα κατω αριστερα, εκει που ...παραταμε { νομιμα, ευχομενοι να βρουμε παρκιγκ} το αυτοκινητο.

Βαζω την διαδρομη, με προυποθεση οτι ΔΕΝ μενουμε εκει και συνεχιζουμε για Λουκερνη. Αν εσεις παλι μεινετε...σβυστε την κοκκινη γραμμη
και παρτε αμπαριζα οοολα τα στενα .
Πρωτα απ ολα θα δουμε την κεντρικη παραλιακη πλατεια . Απλη και ομορφη, με γραφικα σπιτια , αναλογα με την εποχη λουλουδιασμενα ή οχι.
 Ειναι η πλατεια της Μεταρρυθμιση ή Piazza della Riforma. Eκει ειναι η καρδια της πολης. Εκει μαζευονται ολοι οι τουριστες , οι ντοπιοι, τρωνε,
 πινουν βολταρουν.

με παρα πολλα εστιατορια και καφετεριες ...λιγακι ακριβα μεν , αλλα καλα. Παρακατω ομως εχει και ΜακΝτοναλντ  :laugh:
Α πατε ανοιξη ή καλοκαιρι τα παντα ειναι ανθισμενα

Απο την απεναντι πλευρα της πλατειας εχουμε το δημαρχρειο η Palazzo civico Eνα κτισμα απο το 1880...Εντυπωσιακο και πολυ....ελβετικο

Προχωρουμε πιο κατω για να δουμε το συντριβανι της πλατειας ενα ιδιοτροπο γαλαζιο συντριβανι με πετρες απο τις αλπεις αγριες και ακανονιστες

Φυσικα οταν τρεχει νερο ειναι πολυ πιο ομορφο

Δεν θα μπουμε ακομα στα στενα γιατι εχουμε να παμε πρωτα στο πανεμορφο παρκο...
Αλλα περπατωντας κατα μηκος της παραλιας χαζευουμε πραγματικα την ομορφη θεα και τα υπεροχα παρτερια

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Απο την αλλη, θα ηθελα να δειτε γιατι επιμενω οτι την ελβετια και την αυστρια πρεπει να την βλεπει κανεις καλοκαιρι ή ανοιξη, γιατι απλουστατα
 απο το ολολευκο τοπιο {ρομαντικο ..δε λεω} ομως, χανεται οοοοολη η ομορφια του και τα χρωματα...Ολα γινονται σαν μια ασπρομαυρη ταινια.

Αλλα ας γυρισουμε στο αγαπημενο μας ζεστο τοπιο...μιας και στην παραπανω εικονα θα εχει μειον -5 βαθμους....
Και να αλλαξουμε πεζοδρομιο για να περπατησουμε κατω απο τις καμαρες...πηγαινοντας στο παρκο σιβικο ή  στο πιο επισημο Παρκο Ciani.

Eϊιιιιι, τι κανεις εκει? Ρωταει ο γλαρος τον τυπο. που μαλλον μετραει ποσα εισητηρια εδωσε...Γιατι απο εδω μπορεις να παρεις και το φερρυ
για να κανεις ο,τι ειδους βολτα θελεις...Κοντη μεγαλη, μονο στον κολπο, πισω απο τον κολπο, σολη την λιμνη, μεεεεεχρι την Ιταλια.
Γιατι ενα κομματι της εχει ξεφυγεθ κατα ιταλια μερια  :laugh: :laugh:

Αν εχει κανεις χρονο αξιζει τον κοπο να κανει την κρουαζιερα. Η μικρη διαρκει περιπου μια ωρα και βλεπεις κατω στους προποδες του βουνου
Μπρε, την βιλλα Φαβοριτα, ενα υπεροχοχοχοχότατο κτηριο, που περα απο πολυ ομορφο , περα απ το οτι βρισκεται σε πολυ ωραιο τοπιο
εχει και καταπληκτικες συλλογες πινακων αφου ειναι η βιλλα της διασημης οικογενειας  {Thyssen-Bornemisza} Βαρωνων Φον Τισσεν Μπορνεμιστσα.
 Η Βιλλα ειναι του 17 αιωνα γεματη λοιπον με υπεροχους πινακες αλλα κηπους που σ αφηνουν αφωνο!! Φιλοξενησε πολλα "μεγαλα" ονοματα
μεγαλυτερο των οποιων η βασιλισσα Ελισσαβετ η 2...

Εμενα παντα μου θυμιζει παλατι παραμυθιων

Ενω πισω απο το βουνο Σαν Σαλβατορε ειναι ενα γραφικοτατο χωριουδακι το Μορκοτε, { Morcote}, αλλα αυτο το βλεπεις στην αμεσως μεγαλυτερη
βολτα.. } ή με το ι.χ. απο πισω απο το βουνο απο ενα κατσαβραχο δρομο ...ε...καλουτσικος ειναι , απλα λιγο στενος ...

Για πιο πολλες πληροφοριες για κρουαζιερες στη λιμνη εδω
http://www.lakelugano.ch/en/48/tours_in_the_bay.aspx

Ναι αλλα τωρα που ειμαστε κατω απο τις καμαρες...σκοτεινιασε βρε αδελφε και δεν βλεπουμε τιποτα.

Καλυτερα να τις βλεπουμε απο μακρια. Χαρα Θεου ειναι εξω
{ παρεπιπτοντως εδω στ αριστερα μου ειναι τα χαμπουργκερ..φτηνη λυση στο φαγητο}
Και να...μολις εφτασε ενα φερρυ απο μια βολτα...

Και με τα λιγα και πολλα , τακα τακα φτασαμε στο παρκο...Ενα παρκο ονειρο