Αποστολέας Θέμα: Γεια Σας  (Αναγνώστηκε 2122 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ganagnost02

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
Γεια Σας
« στις: Οκτώβριος 05, 2017, 16:04:03 μμ »
Είμαι ο Νίκος, από Πειραιά !
Προσεχώς (Δεκέμβρη) θα κάνω ένα ταξίδι στην Ρώμη για 3 ημέρες, ψάχνοντας στο ιντερνέτ έπεσα πάνω στο φόρουμ,
το οποίο με βοήθησε αρκετά σε διάφορες πληροφορίες που έψαχνα  για το ταξίδι μου.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία!!

Υ.Σ. Ψάχνω να βρω ταξιδιωτικούς οδηγούς-ebook για Ρώμη, κατά προτίμησης στα Ελληνικά.
Αν μπορεί  κάποιος να βοηθήσει που κάνω ζήτηση, αν εχει κανένας να μου το στείλει.   

Ευχαριστω!!

Αποσυνδεδεμένος McElk

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 650
Απ: Γεια Σας
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 05, 2017, 21:20:05 μμ »
Για ταξίδι 3 μόνο ημερών πάρε κάποιον περιληπτικό και εύχρηστο οδηγό με τα σπουδαιότερα. Τον οδηγό Pocket (τσέπης) της Lonely Planet ή τον top10 των εκδόσεων ΟΡΑΜΑ. Τον τελευταίο θα τον βρεις στα Public. Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος ganagnost02

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Γεια Σας
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 06, 2017, 21:52:13 μμ »
Καλώς σας βρήκα! Ωραία Ευχαριστώ για την ενημέρωση...  θα τον παραγγειλω!

Αποσυνδεδεμένος ganagnost02

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Γεια Σας
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 14, 2017, 10:05:41 πμ »
Καλημερα σας!

Χτες επεστρεψα απο Ρωμη, ηταν πολυ ωραια.. γυρισα παρα πολυ, απο τις 08:00 ως τις 22:00 καθε μερα.
Οποιος θελει καμια πληροφορια κ μπορω να βοηθησω με την σειρα μου, μπορει να γραψει !!

Αποσυνδεδεμένος McElk

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 650
Απ: Γεια Σας
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 14, 2017, 19:45:55 μμ »
Θα ήταν χρήσιμο να έγραφες τις εντυπώσεις σου, κάτι που σου άρεσε ιδιαίτερα ή κάτι που ανακάλυψες εκτός αυτών που αναφέρονται στους ταξ. Οδηγούς. Αν έχεις όρεξη βέβαια μπορείς να γράψεις όλη την ταξιδιωτική ιστορία με λεπτομέρειες, φωτογραφίες κλπ. Έτσι εκτός από τα μέλη του φόρουμ την ξαναδιαβάζεις και συ ανά διαστήματα και φρεσκάρεις στη μνήμη σου το ταξίδι. Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος ganagnost02

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Γεια Σας
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 19, 2017, 13:55:07 μμ »
Καλημέρα, από που να αρχίσω και που να τελειώσω.. σε 4 ημέρες κάναμε 69 χλμ. !!
Από θέμα Ryanair δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα! Ούτε με βαλίτσες ούτε με κιλά ούτε με διαστάσεις, όλος ο έλεγχος έγινε με το μάτι. Επίσης  για την μικρή σε διαστάσεις τσάντα είναι ελαστικοί. Αφού έκανα check in από το PC  πήγα κατευθείαν στον έλεγχο. Για την επιστροφή το check in με χρέωσε 4.5€ το εισιτήριο παραπάνω, γιατί ήταν πάνω απ τις 4 ημέρες που δίνει όριο στο φρεε. Το εισιτήριο λέει πως πρέπει να το τυπώσεις, είδα παραπάνω απ τους μίσους που έδιναν το κινητό για σκανάρισμα, οπότε μπορούσα να κάνω το ckeck in της επιστροφής αργότερα και δωρεάν.
Στο πήγαινε όλα ήταν χαλαρά. Στην επιστροφή, ήταν λίγο πιο αυστηρά τα πράματα, οι Ιταλοί μας έβγαλαν ζώνες(κλασικά), ζακέτες, κασκόλ κτλ.. μέχρι και τα παπούτσια.
Δεν φάγαμε καμία καθυστέρηση.
Η Ιταλία είναι λίγο ποιο ακριβή από την Ελλάδα μας, Με απογοήτευσαν οι άστεγοι ήταν πάρα πολλοί, και οι καραμπινιέροι δεν τους έδιναν καμία σημασία, ειδικά στην περιοχή γύρο από το Τέρμινι. Οι Ιταλοί έχουν μάθει να ζουν στην λαμογιά π.χ. πήρα μια πίτσα να την φάω στο hotel, 2 φορές με σταμάτησαν Ιταλοί καλοντυμένοι, και μου ζήτησαν να τους δώσω ένα κομμάτι.. χάχα
Νερο των 500ml απο το σουπερ μαρκετ, 49 λεπτα και γεμισμα στις βρυσουλες. Στο περιπτερο 3.5€ το μικρο μπουκαλακι, 0.80 με 1.5€ στα μινι μαρκετ.
Ο καιρός ήταν άστατος, με αρκετές βροχές, μικρής κλίμακας (όλο σταμάτα/ξεκινά ήταν. )
Το hotel για τα 43 ευρώ που το βρήκα προσφορά ήταν πολύ ωραίο.. με πλούσιο πρωινό!  Ένα θέμα στην ηχομόνωση είχε, αλλά πιστεύω με τα τουΐτ τουΐτ τον ασθενοφόρων στο τέρμα ανά 15 λεπτά οπού και να έμενες θα τα άκουγες..
Είχα φτιάξει πρόγραμμα και για τις 4 ημέρες, το οποίο το τήρησα σε γενικές γραμμές, παρόλο που ξέφευγα συνέχεια, οπού και να πήγαινα, έσκαγε ένα ωραίο κτίριο, εκκλησία, αξιοθέατο διπλά μου που έκανα μια παράκαμψη να το δω..
Έκλεισα Roma Pass για 3 ημέρες στα 38.50 ευρώ.  Η παραλαβή έγινε από το Τέρμινι, η πρώτη πόρτα στο κτίριο όπως ανεβαίνεις! (Πριν το coin (2η πόρτα)).  Αξίζει να βγάλεις, η ισχύ της είναι 3 εικοσιτετράωρα από την ενεργοποίηση της + 2 ώρες ακόμα περίπου.   Με την Roma Pass μπήκα στην Galerie Borgeshe (θέλει προ κράτηση με τηλ, χωρίς να έχεις την Roma,  απλά το αναφέρεις )και στο Κολοσσαίο.  Πέρασα με την μια μέσα από την σειρά των Γκρουπ, αναμονή ούτε 2 λεπτά (δεν πας σε κισσέ) . Το ίδιο και στο  Βατικανό με κλεισμένα τα εισιτήρια ον λινέ, εκεί όμως πρέπει να πας στον κισσέ των γκρουπ να πάρεις τα κανονικά εισιτήρια εκεί ζητάς και χάρτη του Βατικανό, αλλιώς δεν δίνουν.
Επίσης με την Roma Pass μπαίνεις δωρεάν σε 8 περίπου μουσεία και έχεις και έκπτωση σε κάποια ακόμα, πολύ μουσείο και πολύ εισιτήριο η Ιταλία.
Το εισιτήριο είναι σχετικά ακριβό, αν πάρεις του 1,5 ευρώ των 100min, είναι για μια διαδρομή, αν βγεις και μπεις σε άλλη γραμμή δεν ισχύει. Πρέπει να έχεις πάντα ψιλά μαζί σου, δεν χαλάνε στο μετρό, και τα περιπτερά έξω για να σου δώσουν  δίνουν πάνω από 3 τεμ.
Με την γλώσσα υπάρχει ένα θέμα , δεν μιλούν αγγλικά, με νοήματα η απαντούν μονολεκτικά δείχνοντας.. είναι λίγο αναιδείς όταν καταλάβουν πως είσαι τουρίστας.
Από διασκέδαση/φαΐ /τιμές:  
Η τιμή αλλάζει ανά περιοχή, με μέσω όρο τις παρακάτω τιμές και με βάση τα μέρη που πήγα!  
Πιο οικονομικά στην περιοχή Τραβεστέρε..
Πίτσες/μακαρονάδες από 3.5€ ως 11€, Γλυκά στο 7-8 ευρώ το κομμάτι,  1€ ο εσπρέσο, 1.5€  καπουτσίνο, οι κανονικοί καφέδες οι μεγάλοι στο 4€, Παγωτό 4.2€ χωνάκι με 2 μπάλες.  


Δε ξέρω τι άλλο να γράψω .. :d αν θυμηθω κατι ακομα το γραφω..
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2017, 14:10:23 μμ by ganagnost02 »

Αποσυνδεδεμένος McElk

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 650
Απ: Γεια Σας
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 19, 2017, 15:37:51 μμ »
Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Ώστε έτσι ε. Σε είδαν Ιταλοί με το κουτί της πίτσας και σου ζήτησαν κομματάκι!  :bigr: Τρακαδόροι πίτσας δηλαδή! Φαντάζομαι σε εντυπωσίασε η Ρώμη αλλά η Ιταλία έχει πάμπολλες ομορφιές - αξίζει να κάνει κανείς πολλά ταξίδια και στο Βορρά και στο Νότο. Εγώ αργά την ανακάλυψα – είχα πάει μόνο Ρώμη και μερικά περάσματα σε οδικά ταξίδια. Μόλις πρόπερσι έκανα ένα καλό ταξίδι στα βόρεια.                                                                
   http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,8448.0.html                    
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2017, 15:46:13 μμ by McElk »

Αποσυνδεδεμένος ganagnost02

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
Απ: Γεια Σας
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 19, 2017, 16:10:31 μμ »
Nαι ήταν πολύ όμορφη Πόλη με εντυπωσιακά αξιοθέατα, πολλή ζωή, ωραίο κόσμο..   
λίγο κουραστικό όμως, θέλει περισσότερες μέρες να γυρίσεις πιο χαλαρά.. 
έχουνε περάσει 5 μέρες και ακόμα πονάνε τα ποδιά μου..χαχαχα

είδα την βόλτα σου 17-18 μέρες, Όμορφη βόλτα με πολλά μέρη, παρατηρώ το ίδιο και σε σένα..  παντού εισιτήρια & λεφτά για τα πάντα.. ρε τους Ιταλούς.. δε πειράζει καλά να μαστέ!