Μάλλον φταίει το κρύο που με έκανε σπιτόγατη κ έτσι είιπα να αναφερθώ σε μερικά κράτη που επισκέφτηκα πρόσφατα...
Λοιπόν λίγο η επίδραση από την παρέα λίγο σε ότι κ εγώ δεν είχα πάει σε αυτά τα μέρη αποφάσισα να πάω Παναμά, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαντόρ....
Είχα να πάω μεγάλο ταξίδι πάνω από 5 χρόνια...κ πέτυχα..αυτήν.
Ξεκινήσαμε όλοι με πολύ όρεξη ..ένα γκρουπ 16 ατόμων.....
Ταξιδέψαμε μέσο τουρκικών αερογραμμών που είχα ακούσει κ πολύ καλά λόγια για αυτήν...
Έτσι πήγαμε στην Πόλη κ από κει Παναμά...πτήση 17 ωρών....
Πέτυχα δυστυχώς μια πολύ χάλια θέση αεροπλάνου κ καταέβρισα τις τουρκικές αερογραμμές,,...στενάχωρα πάρα πολύ και δυστυχώς μπροστά μου είχα μια μάνα με νεογέννητο που όλο θήλαζε και είχε τέρμα πίσω τραβηγμένη την καρέκλα... [παχουλό μωρό]..αποτέλεσμα έπαθα συνεχιζόμενη κράμπα που όχι μόνο δε μου πέρασε αλλά χειροτερεύεσαι και δεν μπορούσα να λυγίζω το γόνατο κ να ανέβω η να κατέβω σκαλοπάτια σε όλο το ταξίδι.. κ σήμερα που μιλάμε δεν είναι τελείως καλά...Xρειάστηκε να πάρω χάπια βολταρεν από την Νικαράγουα για να μειωθεί ο πόνος....Εξαιτίας αυτής της κατάστασης δεν ακολούθησα όλο το πρόγραμμα των ξεναγήσεων...
Περιμέναμε κ 3 ώρες στη Μποκοτά κ συνεχίσαμε για Παναμά....
Το πρώτο που αντικρίσαμε ήταν ουρανοξύστες.....
Επιτέλους φτάσαμε.. και εμείς κ οι βαλίτσες μας...Πάμε σε ένα ολοκαίνουργιο αμερικάνικο χοτελ Αmerican golden αφού βέβαια συμπληρώσαμε χαρτάκια στο αεροδρόμιο κ περάσαμε πάλι εμείς κ οι βαλίτσες μας από έλεγχο...μη ξεχνιόμαστε...και μας ήρθε μια λυτρωτική ζέστη ..[.είιχε 17 βαθμούς... ] ξορκίσαμε το κρύο.
Παίρνουμε έναν χάρτη από την ρεσεψιόν και ενημερωνόμαστε από τον αρχηγό ότι σε 2 ώρες αν θέλουμε θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη..του Παναμά...
Εγώ πάλι αποφάσισα να κάνω εξόρμηση στο δίπλα mall .Kούτσα κούτσα να πάω να βρω ένα φαρμακείο να πάρω καμιά αλοιφή για το πόδι μου....
Λοιπόν με περίμενε έκπληξη....το mall είχε ρούχα του 60...και όλα εκεί ηταν σαν μιας άλλης εποχής....κ είχε κ πολλούς σεκιουριταδες...
Αφού γύρισα όλο το κτήριο βρήκα κ κάτι σαν σούπερ μαρκετ καλλυντικων + φαρμακείο και φαγάδικο.
Πολλές ασπιρίνες πανάκριβα νερά, ένα λίτρο κάπου 2 δολ .και βγήκα κ μια αλοιφή για το πόδι μου...μάρκα ρήγας.
Το απόγευμα με ταξί του ξενοδοχείου [πολύ πιο ακριβό από τα απλά ταξι αλλά πιο ασφαλές όπως μας είπε ο αρχηγός 12 δολ η διαδρομή ενώ τα άλλα 7 δολ] πήγαμε στην παλιά πόλη.Γενικά ο Παναμάς ήταν το ίδιο η και πιο ακριβός ειδικά στα τροφιμά από την Ελλάδα.
Καλούτσικη η παλιά πόλη με ωραία μαγαζάκια με χρώμα...κ πολλά καπέλα...φυσικά ακριβά. Το γνήσιο Παναμέζικο καπέλο κάνει 250 δολ κ κάποιοι που πήραν με παζάρι 190 δολ. Η θέα από κεί πολύ ωραία..Από την μια βλέπαμε ουρανοξύστες και από την άλλη χαμηλα σπίτια..κ φαβέλες.....