Αποστολέας Θέμα: Αγκίστρι  (Αναγνώστηκε 5302 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ismhnh karolou

• Newbie
  • *
Αγκίστρι
« στις: Ιούνιος 20, 2013, 20:31:10 μμ »
Ένα απο τα ταξίδια που θα θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια!  Έγινε το 2010 και παρότι  παρορμητικό και χωρίς πολύ οργάνωση τα είχε όλα, όλα όσα θα ευχόσουν για τις διακοπές σου (χωρίς να είναι ακριβώς διακοπές αφού κράτησε μόνο τρείς μέρες) 
Ξεκινήσαμε τέσσερα άτομα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς η απόφαση πάρθηκε την προηγούμενη μέρα. Φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά πρωί πρωί και σε κάτι παραπάνω απο 1 ωρίτσα είμασταν εκεί. Χωρίς οχήματα, βασιζόμασταν μόνο στις αντοχές μας για περπάτημα ή και ποδήλατο οπως ανακαλύψαμε αργότερα,και στην όρεξη μας για ήλιο και θάλασσα.
Κατεβαίνοντας απο το καράβι κατευθυνθήκαμε πρός  στην παραλία της Σκάλας. Αυτό που κεντρίζει τα βλέματα στην περιοχή της Σκάλας και προσέξαμε κι εμείς μόλις φτάσαμε είναι η κατάλευκη Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων με τον γαλάζιο τρούλο της. Όμορφη εκκλησία. Μόλις 5 λεπτά με τα πόδια απο εκεί που μας άφησε το καράβι βρεθήκαμε στην παραλία της Σκάλας με την ωραία αμμουδιά της και τα καθαρά γαλανά νερά της . Σκέτη απόλαυση! Πήραμε και ένα ποδήλατο θαλάσσης (η παραλία είναι οργανωμένη ) και κάναμε τη βόλτα μας και τις βουτιές μας στα κρυστάλινα νερά(μπορεί να ακούγομαι λίγο υπερβολική, αλλά ακριβώς αυτές είναι οι εικόνες που έχω κρατήσει )
Κατά το μεσημεράκι  συνεχίσαμε προς  το κέντρο της Σκάλας (λίγα βήματα πιο πέρα απο την παραλία στην ουσία) ακολουθώντας τις μυρωδιές απο τις ταβέρνες που είναι μπροστά στην παραλία. Επιλέξαμε μία γραφική ταβέρνα που μπροστά στους πελάτες  ένας κύριος έψηνε φρέσκα χταπόδια (νομίζω λεγόταν Μουράγιο). Απολαύσαμε τους ωραίους μας ψαρομεζέδες και μετά αναζητήσαμε  κατάλυμα για τη νύχτα. Μείναμε σε ένα ξενοδοχείο λίγο πιο πέρα με ωραία δωμάτια με μπαλκόνια που έβλεπαν στη θαλασσά http://aquariusappartments-agistri.com  και γραφική αυλή με λουλούδια.  Το βραδάκι επιστρέψαμε στην παραλία όπου απολαύσαμε το παγωτό μας ψάχνοντας βιβλία σε μία μικρή έκθεση που ξεκινούσε την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα ήταν που ανακαλύψαμε πως το νησί προσφέρεται για ποδηλατοβόλτες και χωρίς να το σκεφτούμε νοικιάσαμε 4 ποδήλατα και ξεκινήσαμε για την παραλία Χαλικιάδα. Ακολουθήσαμε τον παραλιακό δρόμο αριστερά απο τη Σκάλα και φτάσαμε στην παραλία της Σκληρής με τη θαλασσά στα δεξιά για θέα.  Σταθήκαμε για λίγο να ξεκουραστούμε και να θαυμάσουμε φυσικά τη θέα του Σαρωνικού, και συνεχίσαμε για περίπου 500 μέτρα προς τη Χαλικιάδα διασχίζοντας ένα μονοπάτι μέσα στα πεύκα.  Αφήσαμε τα ποδήλατα μας (αν και έχουν υπάρξει και κάποιοι τολμηροί που τα κουβάλησαν μέχρι κάτω)και πήραμε την κατηφόρα στο κάπως δύσβατο μονοπάτι πρός την βοτσαλωτή παραλία. Το τοπίο πανέμορφο και τα νερά γαλαζοπράσινα και κρυστάλινα, αν και κάπως επίφοβα γιατί μετά απο λίγα μέτρα βαθαίνουν απότομα.                                                                                                   
Φυσικά μείναμε εκεί αρκετές ώρες…

Επιστρέψαμε οπως ήρθαμε με λίγη περισσότερη κούραση βέβαια αλλά με καλή διάθεση!
Τελευταίος σταθμός πρίν τα δωμάτια μας ήταν μια πιτσαρία  (Avli – Αυλή ή κάπως έτσι)που ήταν στο δρόμο μας για το ξενοδοχείο όπου γεύτηκα και την καλύτερη πίτσα που έχω φάει. Προτώτυπο για νησί αλλά ήταν αλήθεια υπέροχη.
Την επόμενη μέρα σειρά είχε φυσικά η Δραγωνέρα.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Αγκίστρι
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 21, 2013, 13:45:38 μμ »
Περιμενουμε τη συνεχεια :smile_:

Αποσυνδεδεμένος elgeo2

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 23, 2013, 21:29:33 μμ »
το αγκιστρι ειναι ενα απο τα ωραιοτερα ελληνικα νησια πολυ κοντα στην ..πρωτευουσα και εχει ωραιες παραλιες και ειναι φουλ στο πευκο.
αγαπημενη διαδρομη ειναι αυτη που θα μας περιγραψεις στην συνεχεια απο μεγαλοχωρι  προς λιμεναρια .την εχω κανει πολλες φορες με τα ποδια αναμεσα στα πευκα  .

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 24, 2013, 17:01:50 μμ »
Ανέβασε και φωτογραφίες αν μπορείς  :smile_:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 11, 2013, 18:47:23 μμ »
Άφησα μισοτελειωμένη την ιστοριούλα μου αλλά είμαι δικαιολογημένη. Ήμουν στη Σαλαμίνα τις τελευταίες μέρες και  ναί περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της μέρας στην παραλία .
Λοιπόν οπως είπα την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε για Δραγωνέρα. Η διαδρομή είναι μέσα απο το δάσος κυριολεκτικά, με μικρές ανηφόρες και κατηφόρες και μπορεί κανείς να πάει και με το λεωφορείο που κάνει αρκετά δρομολόγια πρός τα εκεί. Γύρω μας μόνο πεύκα και τίποτα άλλο. Φτάνοντας κατεβήκαμε απο ένα μικρό μονοπάτι στην Δραγωνέρα μια μικρή παραλία στρωμένη με βότσαλα. Φυσικά βουτήξαμε αμέσως για να δροσιστούμε. Απέναντι μόλις στα 10 μέτρα πάλι πεύκα. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο beach bar  για να αράξουμε στις ξαπλώστρες κάτω απο την ομπρελίτσα μας και να πιούμε φυσικά και το καφεδάκι μας.  Απ οτι κατάλαβα στο σημείο αυτό μπορείς να κατασκηνώσεις κιόλας γιατί όταν πήγαμε υπήρχαν εκεί αρκετές σκηνές.
Μετά απο τρείς ωρίτσες πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τα δωμάτια μας και αφού παραγγείλαμε και φάγαμε στο μπαλκόνι του δωματίου μας χαζεύοντας την υπέροχη θέα, το βραδάκι τιμήσαμε το μπαράκι του ξενοδοχείου όπου και απολαύσαμε τα κοκτεϊλ μας για αρχή (δεν ξέρω αν ήταν τόσο φτηνά επειδή ήμασταν πελάτες του ξενοδοχείο ή ήταν η ίδια τιμή για όλους) και μετά συνεχίσαμε με μπύρες (επίσης πολύ φτηνές). Γίναμε μια παρέα με τους μισούς θαμώνες του μαγαζιού οι οποίοι ήταν απο Αγγλία, Ιρλανδία και διάφορες άλλες  χώρες που δεν θυμάμαι  τώρα καθώς και με τα κορίτσια που έχουν το ξενοδοχείο.  Συνέβαλε βέβαια στο να πιάσουμε κουβέντα με όλους το καραοκε πάρτυ που οργάνωσαν τα κορίτσια το ίδιο βράδυ, και ήταν απο τα πιο πετυχημένα καραόκε που έχω δεί. Φανταστείτε μόνο όλες αυτές τις εθνικότητες να προσπαθούν να τραγουδήσουν απο Αννα Βισση (οι Έλληνες) μέχρι Michael Jackson και Queen. Μοναδική εμπειρία !!!

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 17, 2013, 16:21:13 μμ »

Θυμίζει πιο πολύ ποτάμι με τόση βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα

Περιοχή Σκάλα (Η παραλία που είναι κοντά στο λιμάνι αλλά είναι πεντακάθαρη)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 22, 2013, 15:30:32 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 22, 2013, 15:31:38 μμ »
Προστεθηκαν δυο φωτογραφιες!!! :good:
 :thank: ismhnh
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 22, 2013, 15:43:25 μμ by dk »