Hi dmantak.
Τα μέρη τα οποια εγώ προτείνω στον Ισημερινό είναι τα εξής: Quito, Cotopaxi area, Riobamba & devil's nose train, Banios, Gallapagos & Amazonas area.
Αν έχεις και άλλο χρόνο έχω ακούσει ότι και η Ceunca είναι πολύ ενδιαφέρουσα πόλη.
Πως θα μετακινηθείς: Στην περιοχή του Αμαζονίου πήγαμε με van αφού ήρθαν από το lodge και μας παρέλαβαν από το Quito, εμείς πήγαμε στην περιοχή κοντά στην Τena οποτε και μπορούσαμε να πάμε με αυτοκίνητο.
Σε κάποια αλλα μέρη (NApo) πηγαίνεις με αυτοκίνητο και μικρή πτήση με αεροπλανάκι (εκεί έχει πολύ καλύτερα lodges απλά το κόστος είναι μεγαλύτερο και για την διαμονή και για τις πτήσεις).Όσον αφορά τις κατσαρίδες...το lodge το οποιο είχαμε διαλέξει ήταν πολύ φθηνό και ίσως δεν είχαν κάνει καλή απολύμανση στις καλύβες. Δεν ξέρω!
Έχω μείνει και άλλες φορες πάντως στον Αμαζόνιο σε καλυβουλες και σε καμια περίπτωση δεν ήταν έτσι! Στο δικό μας lodge είχαν κάνει φωλια στους τοίχους οποτε δεν είχαν που να πάνε. Φαντάζομαι ότι κάπου αλλου θα είναι διαφορετικά. Εγώ πάντως αν ξαναπήγαινα θα έπαιρνα μαζί μου μια κουνουπιέρα για να κοιμάμαι ήσυχη

Αξίζει πάντως να πας αλλα ίσως να αυξήσεις λίγο το budget σου για το lodge. Στην περιοχή του Cotopaxi και μετά στο Banos πήγαμε με λεωφορείο από το Quito (γενικά τα λεωφορεία είναι μια χαρά) και εκεί μετακινηθήκαμε η με λεωφορείο η κάποιες φορες με τζιπ από την χασιέντα που μέναμε. Σε κάποιες περιοχές (και όταν λειτουργει) υπάρχει και το ανοιχτό τρενάκι για μετακινήσεις το οποιο είναι πολύ ωραία εμπειρία με αποκορύφωμα το Devils nose.
Στα Γκαλαπάγκος πήγαμε με πτήση από Quito η οποια είναι ακριβή αλλά αν πας με πλοίο θα κάνεις μέρες να φτάσεις και δεν θα βλέπεις τίποτα στο μεταξύ. Με το αεροπλάνο κερδίζεις χρόνο να σπαταλήσεις στα Γκαλαπάγκος και το προτείνω.
Το κόστος ζωής δεν είναι ακριβό (με εξαίρεση τα Γκαλαπάγκος που και η πτήση για να φτάσεις είναι ακριβή και τα ξενοδοχεία πιο ακριβά από την ενδοχώρα).
Για τις 10-12 ημερες που θα πας εγώ θα σου έλεγα να κανεις τα εξής: όσον αφορά την Amazonas area αν αποφασίσεις να πας κοντά στο Napo: Quito-Napo-Quito- Cotopaxi area-Banos-riobamba & devils nose- Quito- Gallapagos-Quito.
Αν αποφασίσεις να πας στην περιοχή του Αμαζονίου κοντά στην Τena (όπως εμείς) :Quito-Amazonas-Banios-riobamba &devils nose- Cotopaxi area-Quito- Gallapagoa -Quito.
Αν θέλεις κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο μην διστάσεις να ρωτήσεις.
Θα περάσεις ΤΕΛΕΙΑ...ζηλεύω!!!