Αποστολέας Θέμα: Πληροφορίες για ταξίδι στον Ισημερινό  (Αναγνώστηκε 6331 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dmantak

• Newbie
  • *
Πληροφορίες για ταξίδι στον Ισημερινό
« στις: Ιανουάριος 22, 2010, 15:11:02 μμ »
γεια σας ειμαι καινουργια στο Forum
πρωτη φορα γραφω κ ζητω συγγνωμη για τυχον λαθη μου.
Εχω κλεισει ταξιδι για Βενεζουελα  :blum: (εχω ξαναπαει) 14 Φεβρουαριου -31 Μαρτιου.
Σκεφτομαι να παω απο εκει Κουβα 7 μερες κ Ισημερινο 10-12 μερες.
Κουβα κατι ξερω αυτο που με δυσκολευει ειναι ο Ισημερινος.
Διαβασα κ την ιστορια της Vicky  κ δεν μπορω να πω οτι χαρηκα με τις κατσαριδες της ζουγκλας. :bigr:
*Θα ηθελα πιο πολλες πληροφοριες για μετακινησεις,κοστος ζωης κ μερη που αξιζει να παω.
ευχαριστω
 :bye:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Πληροφορίες για ταξίδι στον Ισημερινό
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 15:25:43 μμ »
Σ'εχω καλωσορισει στο παρελθον...αλλα το ξανακανω, αφου ειναι το πρωτο σου μνμ στο φορουμ. :smile_: :welcome:
Ανοιξα νεο θεμα για σενα με τιτλο ''Πληροφορίες για ταξίδι στον Ισημερινό'' ελπιζω να σ'αρεσει!!
Δεν εχω επισκεφτει τον Ισημερινο, θα βοηθησω ομως οσο μπορω!!

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 15:29:12 μμ »
 :welcome: dmantak στο forum. Πραγματικά σε ζηλεύω  :crazy:
 Η Vicky έκανε ένα εκπληκτικό ταξίδι στον Ισημερινό και πιστεύω ότι θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Εγώ δυστυχώς δεν έχω πάει ακόμα  :cray:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος Vicky

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 16:17:47 μμ »
Hi dmantak.

Τα μέρη τα οποια εγώ προτείνω στον Ισημερινό είναι τα εξής: Quito, Cotopaxi area, Riobamba & devil's nose train, Banios, Gallapagos & Amazonas area.
Αν έχεις και άλλο χρόνο έχω ακούσει ότι και η Ceunca είναι πολύ ενδιαφέρουσα πόλη.

Πως θα μετακινηθείς: Στην περιοχή του Αμαζονίου πήγαμε με van αφού ήρθαν από το lodge και μας παρέλαβαν από το Quito, εμείς πήγαμε στην περιοχή κοντά στην Τena οποτε και μπορούσαμε να πάμε με αυτοκίνητο.
Σε κάποια αλλα μέρη (NApo) πηγαίνεις με αυτοκίνητο και μικρή πτήση με αεροπλανάκι (εκεί έχει πολύ καλύτερα lodges απλά το κόστος είναι μεγαλύτερο και για την διαμονή και για τις πτήσεις).Όσον αφορά τις κατσαρίδες...το lodge το οποιο είχαμε διαλέξει ήταν πολύ φθηνό και ίσως δεν είχαν κάνει καλή απολύμανση στις καλύβες. Δεν ξέρω!
Έχω μείνει και άλλες φορες πάντως στον Αμαζόνιο σε καλυβουλες και σε καμια περίπτωση δεν ήταν έτσι! Στο δικό μας lodge είχαν κάνει φωλια στους τοίχους οποτε δεν είχαν που να πάνε. Φαντάζομαι ότι κάπου αλλου θα είναι διαφορετικά. Εγώ πάντως αν ξαναπήγαινα θα έπαιρνα μαζί μου μια κουνουπιέρα για να κοιμάμαι ήσυχη :mocking:

Αξίζει πάντως να πας αλλα ίσως να αυξήσεις λίγο το budget σου για το lodge. Στην περιοχή του Cotopaxi  και μετά στο Banos πήγαμε με λεωφορείο από το Quito (γενικά τα λεωφορεία είναι μια χαρά) και εκεί μετακινηθήκαμε η με λεωφορείο η κάποιες φορες με τζιπ από την χασιέντα που μέναμε. Σε κάποιες περιοχές (και όταν λειτουργει) υπάρχει και το ανοιχτό τρενάκι για μετακινήσεις το οποιο είναι πολύ ωραία εμπειρία με αποκορύφωμα το Devils nose.
Στα Γκαλαπάγκος πήγαμε με πτήση από Quito η οποια είναι ακριβή αλλά αν πας με πλοίο θα κάνεις μέρες να φτάσεις και δεν θα βλέπεις τίποτα στο μεταξύ. Με το αεροπλάνο κερδίζεις χρόνο να σπαταλήσεις στα Γκαλαπάγκος και το προτείνω.

Το κόστος ζωής δεν είναι ακριβό (με εξαίρεση τα Γκαλαπάγκος που και η πτήση για να φτάσεις είναι ακριβή και τα ξενοδοχεία πιο ακριβά από την ενδοχώρα).
Για τις 10-12 ημερες που θα πας εγώ θα σου έλεγα να κανεις τα εξής: όσον αφορά την Amazonas area αν αποφασίσεις να πας κοντά στο Napo: Quito-Napo-Quito- Cotopaxi area-Banos-riobamba & devils nose- Quito- Gallapagos-Quito.
Αν αποφασίσεις να πας στην περιοχή του Αμαζονίου κοντά στην Τena (όπως εμείς) :Quito-Amazonas-Banios-riobamba &devils nose- Cotopaxi area-Quito- Gallapagoa -Quito.

Αν θέλεις κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο μην διστάσεις να ρωτήσεις.
Θα περάσεις ΤΕΛΕΙΑ...ζηλεύω!!! :smile_:

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 25, 2010, 12:00:01 μμ by elina »

Αποσυνδεδεμένος dmantak

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 22, 2010, 16:57:37 μμ »
ΣΕ ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυ.
κανω συσκεψη με τον αντρα μου μολις ερθει
κ θα σου ξαναστειλω μηνυμα με ερωτησεις.
Κ παλι ευχαριστω. :clap:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 23, 2010, 08:03:20 πμ »

Δεν εχω επισκεφτει τον Ισημερινο, θα βοηθησω ομως οσο μπορω!!

Προσπαθησα να βρω μερικες χρησιμες πληροφοριες για σενα... :smile_:

-Η Δημοκρατία του Ισημερινού είναι χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική ενώ ο πληθυσμός της αποτελείται από άτομα ισπανικής καταγωγής και επίγονους Αφρικανών σκλάβων.

-Στην πρωτεύουσα της χώρα, το Κίτο, που ήταν κάποτε μέρος της αυτοκρατορίας των Ίνκα, υπάρχουν μερικά από τα πιο καλοδιατηρημένα στοιχεία αποικιακής αρχιτεκτονικής της χώρας.

-Παρότι είναι μια μικρή χώρα ο Ισημερινός έχει πολλά πρόσωπα...σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η σειρά βουνών των Άνδεων, τα τροπικά δάση, τα νησιά Galapagos που αποτελούν το ενδιαίτημα πολλών ζώων και πουλιών, η εξέλιξη των οποίων βοήθησαν στη δημιουργία της θεωρίας του Δαρβίνου.

-Κύρια γλώσσα:Ισπανικά

-Κύρια θρησκεία:Χριστιανισμός

-Νόμισμα:Αμερικανικό δολάριο

Τελος μια χρησιμη σελιδα για σενα ειναι αυτη http://el.tixik.com/c/south-america-6/%CE%99%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-70/

Αποσυνδεδεμένος dmantak

• Newbie
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 23, 2010, 10:51:54 πμ »
Σε ευχαριστω dk ,ειλικρινα πολυ χρησιμη η σελιδα που μου εστειλες.
αρχιζω να τη μελεταω για αν αποφασισω σε συνδυασμο με τις
υπολοιπες πληροφοριες. :yahoo:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 10:15:43 πμ »
Παράθεση
http://whc.unesco.org/en/list

Galápagos Islands
City of Quito
Sangay National Park
Historic Centre of Santa Ana de los Ríos de Cuenca

Η παλια πολη του Quito εχει περιληφθει απο το 1978 στον καταλογο πολιτιστικης κληρονομιας της UNESCO μη την χασεις, αφιερωσε αρκετο χρονο.
Δες εδω τι μπορεις να επισκεφτεις!! :yahoo:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 05, 2010, 22:05:23 μμ »

Εχω κλεισει ταξιδι για Βενεζουελα  :blum: (εχω ξαναπαει) 14 Φεβρουαριου -31 Μαρτιου.
Σκεφτομαι να παω απο εκει Κουβα 7 μερες κ Ισημερινο 10-12 μερες.

dmantak...πρεπει αυτες τις μερες να επεστρεψες, πως τα περασες, σε βοηθησαν οι πληροφοριες που σου δωσαμε...γραψε κατι που πρεπει να ξερουμε. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος survivor

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 07, 2014, 23:11:29 μμ »
στο τσιμποραζο δεν πηγε κανεις?