Αποστολέας Θέμα: Σπέτσες...το νησί της Μπουμπουλίνας!  (Αναγνώστηκε 13228 φορές)

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Σπέτσες...το νησί της Μπουμπουλίνας!
« στις: Ιούνιος 03, 2010, 16:14:10 μμ »
Το νησί των Σπετσών είναι ένα μέρος της Ελλάδας που δε θα ξεχάσω ποτέ όχι μόνο για τις απίστευτες ομορφιές του αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκα εκεί.
Ήταν Ιανουάριος του 2001 όταν πήγα για πρώτη φορά.Με ιπτέμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά σε δύο ώρες ήμουν εκεί.Η πρώτη εντύπωση απογοητευτική.Έβρεχε πολύ , φυσούσε πολύ και ο μόνος άνθρωπος ένας συνάδελφός μου που με περίμενε για να με πάει στο δωμάτιο μου.Οι πρώτοι τέσσερις μήνες μια απογοήτευση.Άγνωστος μεταξύ αγνώστων...Και επιτέλους ήρθε ο Μάϊος...Κόσμος απο την Αθήνα κυρίως να έρχεται συνέχεια για τριήμερα.Επιτέλους άρχισα να βλέπω το πραγματικό νησί.
Το πρώτο πράγμαπου αντικρίζει κανείς είναι η «Ντάπια»...δηλαδή το «οχυρωμένο σημείο».Με τα κανόνια να διακοσμούν ακόμα το τείχος και να μας θυμίζουν τον σημαντικό ρόλο του νησιού για την απελευθέρωση της Ελλάδας απο τους Τούρκους...Και μόνο το γεγονός οτι απο εδώ κατάγονται η Μπουμπουλίνα αλλά και ο Χατζηγιάννης Μέξης λέει πολλά.Για να μη ξεφεύγουμε όμως στη «Ντάπια μπορείς να απολάυσεις τον καφέ σου σε ένα από  τα πολλά καφέ και βέβαια δε θα πρέπει να παραλείψεις να φας και μια βάφλα στον Ρούσο...Απλά τέλεια... :dizzy:
Φεύγουμε από την «Ντάπια» και κατευθυνόμαστε προς την περιοχή του παλιού λιμανιού ή Μπάλτιζα.Αρχικά βλέπουμε το κέντρο διοίκησης του νησιού(καγκελαρία) , στην είσοδο του λιμανιού.Μετά  συναντάμε  την εκκλησία τουΑγ.Μάμα καθώς και την ομώνυμη παραλία.Στη συνέχεια , και συνεχίζοντας παραλιακά, μας φανερώνονται τα αρχοντικά σπίτια του νησιού δέιγμα της ανάπτυξής του στο παρελθόν.Ακριβώς πρίν την Μπάλτιζα βλέπουμε τον Μητροπολιτικό ναό του νησιού με την καταπληκτική βοτσαλωμένη  αυλή του.Στο παλιό λιμάνι βρίσκεται όλη η νυχτερινή ζωή του νησιού αλλάκαι οι περισσότερες ψαροταβέρνες με καταπληκτικά πιάτα...Σας προτείνω ανεπιφύλακτα το πιάτο ψάρι αλά σπετσιώτα...Ακριβώς μετά το τέλος παλιού λιμανιού με τα παραδοσιακά καρνάγια βρίσκουμε έναν απο τους παλαιότερους  φάρους  να στέκει αγέρωχος επάνω στον βράχο...

Από τη «Ντάπια» και σε αντίθετη κατεύθυνση θα συναντήσουμε την πλατεία «Ποσειδωνίου» με το άγαλμα της Μπουμπουλίνας στο κέντρο.Η πλατεία συνορέυει με το ομώνυμο ιστορικό ξενοδοχείο ...
http://spetses.wordpress.com/tekmiria/xenagisipos/
Λίηγα μέτρα πιό κάτω το ξενοδοχείο «Τα νησιά».¨ενα πανέμορφο αλλά και πανάκριβο ξενοδοχείο...
http://www.nissia.gr/v02/content/main/spetses-hotel.htm
μετά συναντάμε σε ένα υπέροχα διατηρημένο παραδοσιακό κτίσμα το Δημαρχείο του νησιού στολισμένο μ’ένα όμορφο κήπο και Σπετσιώτικα βοτσαλωτά.
Το τέλος της διαδρομής μας βρίσκει στην περιοχή της κουνουπίτσας (σε μια ψαροταβέρνα εκεί έφαγα την καλύτερη αστακομακαρονάδα αλλάδε θυμάμαι το όνομα του μαγαζιού) όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την Αναργύριο σχολή και να κάνουμε μπάνιο στην παραλία που βρίσκεται μπροστά...Οργανωμένη με μπαράκι , water games , beach volley. :snorkl:
Οι ομορφότερες παραλίες του νησιού , για μένα , ήταν η Αγ.Παρασκευή και οι Αγ.Ανάργυροι.Άλλη μια παραλία οργανωμένη είναι η Αγ.Μαρίνα.Άλλες παραλίες αυτές της Ζωγεριάς , του Λιγονερίου ,της Ξυλοκέριζας, του Βρέλλου...
Μη παραλήψει κανείς να επισκεφτεί το σπίτι που έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο μουσείο  της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας   http://www.bouboulinamuseum-spetses.gr/fmain_menuA_1.htm

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Σπέτσες...το νησί της Μπουμπουλίνας!
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 03, 2010, 18:45:08 μμ »
Με γυρισες πολλα χρονια πισω φιλε μου!!!
Σπετσες και Υδρα ηταν οι αγαπημενοι μου προορισμοι απο τα χρονια του Λυκειου.
Αμετρητα τα Σ/Κυριακα που περασα εκει... καφεδακι στη Νταπια... disco στο παλιο λιμανι και υπνος απεναντι απο την Αναργύρειo-Κοργιαλένειο Σχολή... σε sleeping bag!!
Aλλες εποχες τοτε. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 04, 2010, 00:43:53 πμ »
Για μένα οι Σπέτσες είναι το ομορφότερο νησί του Σαρωνικού. Έχω πάει πολλές φορές και ελπίζω να ξαναπάω πολλές πολλές φορές ακόμη. Είναι το ιδανικό μέρος για τους Αθηναίους πιστεύω, τόσο κοντά.

Απλά, ένα πράγμα να εντοπίσω εδώ. Εδώ και δύο χρόνια έχουν καταργηθεί τα συμβατικά καράβια για Σπέτσες από τον Πειραιά και ο μοναδικός τρόπος να πας εκεί είναι τα high speed τα οποιά κοστίζουν γύρω στα 100 ευρώ πηγαινε  έλα. ( 80 ευρώ το 2008 ) Η εναλλακτική λύση είναι οδικώς μέχρι την Κόστα και από εκέι το φέρυ με 2 ευρώ. Για να πας στην Κόστα με δικό σου αυτοκίνητο θέλεις 3 ώρες , με το ΚΤΕΛ θέλεις 5 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι για να πας ένα Σαβ/κο στις Σπέτσες χρειάζεσαι 100 ευρώ ανά άτομο μόνο για τα μεταφορικά. ( εκτός αν θέλεις να περάσεις όλη το Σαβ/κο μέσα σε ένα αυτοκίνητο!)

Για άλλη μια φορά θα πώ πόσο κρίμα είναι που χαντακώνουμε τον τουρισμό μας. Είχα αυτήν την συζήτηση με μια φίλη μου Αγγλίδα τις προηγούμενες μέρες και μου έλεγε πόσο ακριβό της φάνηκε το ΄νησί των Σπετσών και μεταξύ μας , δεν είχε άδικο!

Αποσυνδεδεμένος zivot

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Θέλω και πάλι να ταξιδέψω!!!
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 04, 2010, 07:09:32 πμ »
Υπάρχει κι άλλος τρόπος για να πας Σπέτσες-Υδρα-οχι Ψαρά :laugh:-με μια μίνι κρουαζιέρα.Το καραβάκι φεύγει είτε από Ναύπλιο ή ακόμη καλύτερα από Τολό,λέω καλύτερα γιατί κερδίζεις έτσι μισή ώρα.Παίρνεις μια γεύση από τα δύο νησάκια...Είναι εκδρομή που κάνουμε κάθε χρόνο με το σχολείο..κόστος γύρω στα 20 ευρώ-δεν ξέρω ακριβώς γιατί σε μας γίνεται άλλη τιμή!Ξεκινάς 8.30 από Τολό και επιστρέφεις 7 ή 7.30...
To be or not to be that's the question...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 04, 2010, 07:17:14 πμ »
Μονο 20 ευρω ???
Τυχεροι ειστε... εμεις απο δω την πληρωνουμε 99 ευρω και χωρις Σπετσες...   Κρουαζιέρα σε  Πόρο - Υδρα - Aίγινα

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 04, 2010, 07:44:32 πμ »
¨΄Οπως και να αποφασίσει κάποιος να πάει , ανεξάρτητα απο το κόστος , θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στο νησί έστω και μια φορά στη ζωή του στις 8 Σεπτεμβρίου όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ "Αρμάτα"...κάθε χρόνο διαδραματίζεται η αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος τούρκικης ναυαρχίδας...Φαντασμαγορικό θέαμα...
http://spetses.gr/content/view/14/32/lang,greek/
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 04, 2010, 14:20:58 μμ by coolalexis »

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 09, 2010, 23:49:26 μμ »
Πολύ καλή ιδέα αυτή Αλέξη. Θα προσπαθήσω μια φορά να βρεθώ εκεί κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Zivot, καλή η ιδέα σου αλλά όταν μένεις Αθήνα, πάλι δεν βολεύει για Σαβ/ κο. Πρέπει να πας πρώτα στο Τολό από την προηγούμενη μέρα, να διανυκτερεύσεις εκεί και να πάρεις το καράβι την επόμενη. Πάλι έχει κάποιο κόστος και το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχεις πολύ καιρό στο νησί. Πάντως είναι μια καλή ιδέα να συνδύασεις το πανέμορφο Ναύπλιο ή το Τολό με τις Σπέτσες και έχεις και την ευκαιρία να δεις και την Ύδρα.

Πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι των Σπετσών που πηγαινοέρχονται για τις δίαφορες δουλείες τους στον Πειραιά και στην Αθήνα, είναι αγανακτισμένοι με την κατάργηση των συμβατικών καραβιών.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 10, 2010, 09:53:56 πμ »
Οι πρώτες μου διακοπές με φίλους, ήταν σ' αυτό το υπέροχο νησί.
Εκτός απο διακοπες, εχω πάει πολλά Σ/Κ και φυσικά στην αρμάτα!!! υπέροχο νησί, αρχοντικό και η εμπειρία της αρμάτας πολύ καλή!! :clap:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 11, 2010, 16:35:59 μμ »

θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στο νησί έστω και μια φορά στη ζωή του στις 8 Σεπτεμβρίου όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ "Αρμάτα"...κάθε χρόνο διαδραματίζεται η αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος τούρκικης ναυαρχίδας...Φαντασμαγορικό θέαμα...

Αυτο το ξερω... το εχω δει στην τηλεοραση... αλλα ποτε δεν βρεθηκα εκει την συγκεκριμενη μερα. :sad:
Ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να παω.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 12, 2010, 10:26:10 πμ »
Αυτο το ξερω... το εχω δει στην τηλεοραση... αλλα ποτε δεν βρεθηκα εκει την συγκεκριμενη μερα. :sad:
Ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να παω.

Φίλε μου, οταν με το καλό πας στη Αρμάτα, θα φροντήσεις να μπείς σε καραβάκι να δείς το θέαμα μέσα απο τη θάλασσα και όχι στριμωγμένος μέσα στο πλήθος στη προκυμαία.........τα καράβάκια που πηγαίνουν στις παραλίες βάζουν κόσμο και ανοίγονται στη θάλασσα...το θεαμα είναι μοναδικό!!!! Εμείς έτσι είχαμε πάει....και πραγματικά το απολαύσαμε....θα προσπαθήσω να σας βάλω μερικές φωτό απο αρματα.....