Αποστολέας Θέμα: Μεταμόρφωση Ημαθίας  (Αναγνώστηκε 9100 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Valevi

• Jr. Member
  • **
Μεταμόρφωση Ημαθίας
« στις: Νοέμβριος 20, 2011, 12:30:42 μμ »
Καλημέρα σε όλους!

Ζητώ τα φώτα των πολυταξιδεμένων της παρέας. Ετοιμαζόμαστε για μια τετραήμερη εκδρομή με αφετηρία τη Μεταμόρφωση, κοντά στα 3-5 Πηγάδια.
Επειδή χιόνι μάλλον δεν θα απολαύσουμε, καμιά άλλη ιδέα για περιπάτους και περιηγήσεις κοντινές;;;; :smile_:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Μεταμόρφωση Ημαθίας
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 13:11:06 μμ »
Χρήστο που είσαι;

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 13:24:25 μμ »
μεχρι να απαντησουν οι γνωστες
βρηκα στο νετ μερικα μερη που αξιζουν την προσοχη σας

Η σχολή του Αριστοτέλη
Κοντά στη Νάουσα, στη θέση «Ισβόρι» βρίσκεται η αρχαία μακεδονική πόλη Μίεζα, που το Νυμφαίο της έμεινε στην ιστορία γιατί εκεί δίδαξε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης τον νεαρό Αλέξανδρο, λίγο μετά τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. Αυτό το ιερό των Νυμφών βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο τοπίο γεμάτο με πλούσια βλάστηση και πηγαία νερά. Εκεί σώζονται, το σπήλαιο, τα ερείπια των στοών και οι υπόσκιοι περίπατοι του βασιλικού σχολείου.
----------------------------------
Δρόμοι του Κρασιού
Η παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας και η τέχνη της οινοποιίας στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στο χρόνο. Η διαδρομή του κρασιού της Νάουσας αποτελεί την πιο διάσημη περιοχή παραγωγής κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Εδώ, ωριμάζει η πιο εκλεκτή ερυθρή ποικιλία του βορειοελλαδικού χώρου, το ξινόμαυρο, ενώ, στην περιοχή, υπάρχει σημαντικός αριθμός επισκέψιμων οινοποιείων.
Κατά μήκος των διαδρομών, εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και ξενοδοχεία, συμπληρώνουν τη γνωριμία με τη Βόρεια Ελλάδα, τα αγαθά και τον πολιτισμό της.
Πριν από το χωρίο της Στενημάχου θα συναντήσετε το οινοποιείο της εταιρίας Μπουτάρη, το οποίο είναι ανοικτό στις επισκέψεις του κοινού, προτείνοντας ξενάγηση στους χώρους παραγωγής του κρασιού, γευσιγνωσία, εδέσματα της τοπικής γαστρονομίας, κρασιά, βιβλία, και ποικίλα αξεσουάρ κρασιού. Λίγο πιο κάτω, θα βρείτε το οινοποιείο της εταιρίας Τσάνταλη. Στρίβοντας αριστερά, και ανηφορίζοντας στις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου, θα συνταντήσετε τις πινακίδες του παραδοσιακού οικογενειακού οινοποιείου και τσιπουράδικου της οικογένειας Δαλαμάρα, όπου θα απολαύσετε ζεστή, φιλική υποδοχή, ξενάγηση και γευστική δοκιμή κρασιών και τσίπουρου.
Διασχίζοντας το όρος Βέρμιο θα συναντήσετε το Γιαννακοχώρι και το κτήμα Κυρ-Γιάννη με τον πρότυπο αμπελώνα και το οινοποιείο του. Στη συνέχεια μπορείτε να σταματήσετε στο οινοποιείο του Κτήματος Χρυσοχόου, στη Νέα Στράντζα, μέσα στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης. Μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα, στον οικισμό της Νέας Στράντζας, σας περιμένει το μικρό, οικογενειακό οινοποιείο του Κτήματος Φουντή. Στο χωριό Επισκοπή θα επισκεφθείτε το οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Vaeni και να δοκιμάσετε τα κρασιά που φτιάχνονται από τα σταφύλια των 330 μελών του. Τέλος, στο Μαντέμι μπορείτε να επισκεφθείτε το Κτήμα Διαμαντάκου του Βερμίου.
------------------------------------------
Το Άλσος Αγίου Νικολάου, είναι ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης της Νάουσας. Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας. Μια ανάσα ζωής κόντρα στην οικολογική υποβάθμιση.
------------------------------------
οι Μακεδονικοί τάφοι, η Βεργίνα, οι Καταρράκτες της Έδεσσας
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 22:19:55 μμ »
Εκτός από τις προτάσεις του Κουρσάρου μπορείς να επισκεφτείς επιπλέον και την πόλη της Βέροιας με τον παραδοσιακό οικισμό "Κυριώτισσα" , τον εβραϊκό οικισμό της Μπαρμπούτας και το βήμα του Απόστολου Παύλου...Επιπλέον απίστευτες ταβέρνες για φαγητό,πολλά μπαράκια για νυχτερινή έξοδο αλλά και το καλύτερο ρεβανί που έχεις φάει ποτέ..
Βορειότερα από την μεταμόρφωση ο παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας αλλά και τα λουτρά Πόζαρ δίπλα στην Αριδαία...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 22:32:37 μμ »
 Νομιζω, αρκετα κοντα ειναι η Λιμνη Βεγοριτης και Πετρων, και η Αρνισσα που ειναι πολυ ομορφη..

Εγω στην θεση σου , θα εκαμνα και μια ημερησια εξορμηση μεχρι το Νυμφαιο. Δεν ειναι μακρια!!!
 Εκει ενδεχομενως  να βρειτε και  χιονι. Εμενα μου αρεσε παρα πολυ το Νυμφαιο,{ οι αρκουδες περισσοτερο }

http://www.arcturos.gr/gr/center/C.asp

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Valevi

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 21, 2011, 08:05:58 πμ »
Πολλά και ωραία μου προτείνετε! Σίγουρα κάποια απ' αυτά παίζουν γερά!!! Μήπως ξέρετε και κανένα μονοπάτι/περιοχή φυσικής ομορφιάς για περπάτημα εκεί γύρω;

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 21, 2011, 10:41:45 πμ »
Πολλά και ωραία μου προτείνετε! Σίγουρα κάποια απ' αυτά παίζουν γερά!!! Μήπως ξέρετε και κανένα μονοπάτι/περιοχή φυσικής ομορφιάς για περπάτημα εκεί γύρω;

Για μπες σ αυτο το σαιτ και ελεγξε αν σ αρεσει αυτη η προταση

http://montanino-seli.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Valevi

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 21, 2011, 13:31:22 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Για την ακρίβεια κάτι τέτοιο αναζητάω, αλλά σαν να μην έχει και πολλά! Δεν πειράζει, έχει τόσα μέρη τριγύρω που έστω και με το αυτοκίνητο θα ευχαριστηθούμε την εκδρομή.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 21, 2011, 15:24:44 μμ »
Νασαι καλα, καλα να περασετε !!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 10:09:37 πμ »

Νομιζω πως ο καταλληλοτερος για να σου πει ειναι ο vagantos... μενει κοντα στη Βεροια και ειναι περιπατητής!!!
Βαγγεληηηηηηη τα φωτα σου... :mocking: