Αποστολέας Θέμα: Ισραήλ-Ιορδανία(απόπειρα 101)  (Αναγνώστηκε 17792 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimitrish81

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • O Ταξιδιωτικός μου Χάρτης
Απ: Ισραήλ-Ιορδανία(απόπειρα 101)
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 12:19:12 μμ »
Με την επιστροφή μας στο Αμμάν κατευθυνθήκαμε απευθείας στην Ακρόπολή , ο χρόνος ήδη έχει αρχίσει να πιέζει και η συγκεκριμένη μέρα, όντας η τελευταία ουσιαστικά στην Ιορδανία πριν την αναχώρηση το πρωί της επομένης για τα Ισραηλινά σύνορα, πρέπει να καλύψουμε το υπόλοιπο των σημείων ενδιαφέροντος  της πόλης….
Η θέα της πόλης από την Ακρόπολη καθώς και οι τρεις στήλες με τις ονομασίες της τωρινής πρωτεύουσας από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Ο αναλυτικός χάρτης του site……. :scratch:

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 12:21:01 μμ »
Από την είσοδο και τις στήλες ονομασίας, προς το κυρίως μέρος όπου διακρίνονται τα ερείπια  του ναού του Ηρακλή… Σε κάποια σημεία οι περιγραφές μιλούν από μόνες τους οπότε δεν έχω λόγο να παρεμβάλλομαι…. Κύρια σημεία της  Ακρόπολης είναι τα υπολείμματα του ναού του Ηρακλή, το ανάκτορο της δυναστείας των Umayyad αλλά και το μικρό αρχαιολογικό μουσείο.

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 12:22:56 μμ »

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 12:31:48 μμ »
Για όσους αναρωτιούνται για το δυσανάλογο  μέγεθος της αναστήλωσης τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την προβληματική οικονομική κατάσταση της χώρας ,λόγω των περιορισμένων πόρων της, ο ‘’χορηγός’’ είναι εμφανής….

Το κτίριο του μικρού αρχαιολογικού μουσείου του Αμμάν επίσης στο χώρος της Ακρόπολης. Ένα μεγαλύτερο έχει ήδη κατασκευαστεί σε άλλο σημείο της πόλης αλλά δυστυχώς η απόδοσή του στο κοινό αναμένεται σύντομα….. όπως τουλάχιστον αναγράφει η ιστοσελίδα του. Στους νέους θεματικούς χώρους είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθεί και το μέγεθος της ελληνικής επιρροής κατά την ελληνιστική περίοδο και πως αυτή επηρέασε αφήνοντας το στίγμα της ακόμη και στην Ιορδανία του σήμερα.....http://jordanmuseum.jo/en
Τα εκθέματα …..

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 12:33:10 μμ »

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 12:34:38 μμ »

Τέλος μερικά αίθρια εκθέματα…..

:dizzy: :dizzy: :dizzy:
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση, το απόγευμα είναι έτοιμο να αφιερωθεί στο σύγχρονο και ποιο εύπορο δυτικό Αμμάν….. :clap:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 17, 2012, 22:01:59 μμ »
 :clap:  :clap: :good:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 21, 2012, 12:07:19 μμ »
Στο  Μουσείο Αυτοκινήτων της Βασιλικού Οίκου των Χασεμιτών φτάσαμε αργά το απόγευμα(1830) λίγο πριν αυτό ουσιαστικά κλείσει για το κοινό (1900). Το μουσείο στεγάζεται εντός του King Hussein Park, μια κατάφυτη περιφραγμένη  έκταση με αρκετές αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της, ευρισκόμενη φυσικά στο δυτικό Αμμάν. Παίρνοντας ένα κίτρινο ταξί από το κέντρο της πόλης και χρησιμοποιώντας το ταξίμετρο(χωρίς να χρειαστεί να ζητηθεί από τον οδηγό) η διαδρομή στο δυτικό Αμμάν κόστισε μόνο 3,5JD. Γενικότερα οι διαδρομές εντός της πόλης, είναι προτιμότερο να γίνονται με τα κίτρινα ταξί τα οποία κάνουν χρήση μετρητή, εφόσον ταξιδεύουν από δύο άτομα και πάνω. Η χρήση των λευκών service taxi είναι προτιμότερη από μεμονωμένους χρήστες(τιμή κατ άτομο) ή σε διαδρομές σε περιοχές στις παρυφές της πόλης(βόρειος σταθμός λεωφορείων), οι οποίες ωστόσο είναι προκαθορισμένες χωρίς δυνατότητα παρέκκλισης από το δρομολόγιο.
Δυστυχώς λόγο του χαμηλού φωτισμού εντός του μουσείου πολλές λήψεις που επιχειρήθηκε να βγουν χωρίς χρήση φλας, για αποτύπωση ζωντανότερων χρωμάτων στο backround, δυστυχώς δεν είχαν αποδεκτή ευκρίνεια, ενώ άλλες με φλας δεν αποτυπώθηκαν με λεπτομέρεια. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένα μεγάλο τμήμα των λήψεων να πάει στον κάδο ανακύκλωσης……
Ξεκινάμε με τον εξωτερικό χώρο του μουσείου…

Στον εξωτερικό χώρο  διακρίνεται το δικινητήριο αεροσκάφος DeHaviland, μοντέλο 1947 το οποίο και χρησιμοποιούνταν συστηματικά από τον πρώτο βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ κατά τη διάρκεια των τακτικών επισκέψεων του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ(υπό Ιορδανική κατοχή μέχρι το 1967 οπότε και καταλήφθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο των 6 ημερών) και στο Τέμενος του Αλ Ακσά ,για τις προσευχές τις Παρασκευής. Στα σκαλοπάτια του τεμένους ήταν που δολοφονήθηκε το 1958, ενώ ο διάδοχος βασιλιάς Χουσείν(που έστεκε δίπλα του τη στιγμή της δολοφονίας) και πατέρας του σημερινού βασιλιά  Αμπντάλα, συνέχισε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος, παρότι παρωχημένο, μέχρι το θάνατό του το 1999.

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 21, 2012, 12:08:38 μμ »
Στο εσωτερικό …..

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 21, 2012, 12:09:59 μμ »

Φωτογραφίες από την παρέλαση μετά την τελετή ορκωμοσίας του νύν Βασιλιά Αμπντάλα το 1999. Δίπλα του η βασίλισσα Ράνια, μια από τις ωραιότερες γυναίκες βασιλικών οίκων παγκοσμίως….